Inschrijven voor onze lessen? 

Onze tennislessen zijn flexibel en gericht voor alle leeftijden. De tennislessen zijn daarnaast geschikt voor alle niveaus. Zo bieden we tennislessen voor beginners aan maar is competitietraining op hoog niveau ook mogelijk. De lessen worden gegeven door gecertificeerde tennisleraren, die tevens geregeld bijscholingen bijwonen bij de Knltb.

Jeugd

Bij onze tennisschool is het mogelijk om te beginnen met tennisles voor kinderen vanaf vier jaar oud. Hierbij kan gekozen worden voor privéles of lessen in (kleine) groepen. Tennissschool Ciska Kramer geeft les volgens de Tenniskidsmethode van de Knltb.  

Happy Tenniskids (Tenniskids Blauw) De jongste kids beginnen bij Blauw. Kinderen van 4 tot 6 jaar maken in deze eerste fase kennis met de basis van tennis. Zij ontwikkelen de eerste bal- en racketvaardigheden aan de hand van speelse oefeningen.

Happy Tenniskids (Tenniskids Rood) – In de volgende fase, Rood, maken kinderen 6 t/m 8 jaar verder kennis met het tennisspel. In deze fase worden de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie geleerd. In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids  Oranje – In Oranje werken kinderen van 8 t/m 10 jaar aan de verdere ontwikkeling. Ze leren in deze fase nieuwe slagen en technieken die hen uiteindelijk zal helpen om te kunnen spelen op een grote baan. In Oranje spelen de kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen – In de laatste kidsfase, Groen, bereiden de kids zich voor op het spelen op een hele baan. Kinderen van 10 t/m 12 jaar oud ontwikkelen hierbij technieken en tactieken alsook atletische vaardigheden. In Groen spelen de kinderen met een langzame groene bal op een hele baan.

Tennis junior Geel – Na de kidsfase gaat de jeugd over in tennisjunior. Junioren van 12 t/m 17 jaar spelen op een hele baan met normale spelregels en met de bekende gele tennisballen. We bieden de volgende lesmogelijkheden aan:
  • Groepslessen
  • Privélessen
 

Senioren (+)

Voor Senioren geven wij lessen voor alle leeftijden en alle niveaus. Het maakt voor ons niet uit of u een beginnend tenniser bent of al even meedraait op hoger niveau. Onze tennislessen zijn flexibel en worden aangepast naar uw wensen of verbeterpunten. De tennislessen worden zowel privé als in groepsverband aangeboden en tijdens elke les wordt gefocust op verschillende tenniselementen zoals o.a. de techniek, tactiek, coördinatie en positiespel.

We bieden de volgende lesmogelijkheden aan:

  • Enkele lessen
  • Privélessen
  • Groepslessen

 

Competitietraining

Op zoek naar tennisles gezellig met je eigen team? Ook voor competitietraining kunnen we tennisles bieden zowel voor singlespel als voor dubbelspel. Met onze trainingen krijg je een beter tactisch inzicht die je prestaties verbeteren. Daarnaast behandelen we het positiespel en onderlinge communicatie, zodat jij met je team weer een stap verder komt.  Deze training is erg gewild bij de diverse teams. We bieden de volgende lespakketten voor competitietraining aan:
  • Lespakket 5 lessen
  • Lespakket 10 lessen

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis is geschikt voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Rolstoeltennis zorgt daarbij voor een gezonde manier van bewegen, geeft je plezier en gezelligheid.

Het leuke van rolstoeltennis is dat je behalve met je groepje rolstoeltennissers ook met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Net als andere leden, speel je op de normale tennisbanen en krijg je les van een gecertificeerde tennistrainer. Daarnaast biedt het mogelijkheden om jezelf te verbeteren en uit te dagen.

Alle aspecten van het valide tennis komen ook bij rolstoeltennis aan bod. Tijdens deze tennistrainingen behandelen we daarnaast het omgaan met de sportrolstoel en gaan we in op de aangepaste spelregels. We bieden rolstoeltennis zowel op beginnend niveau als op competitief niveau.

We bieden de volgende lesmogelijkheden aan:

  • Lessen afhankelijk van het aantal deelnemers.