Mijn naam is Ciska Kramer, 43 jaar en wonend in Ouddorp (Zuid-Holland) met mijn gezin. Ik kom uit een echte tennisfamilie bestaande uit 2 spelende ouders en 2 zussen en 1 broer die ook op behoorlijk niveau hebben gespeeld.  Heel mijn jeugd heb ik in de top van Nederland gespeeld. Op 17-jarige leeftijd ben ik ondergebracht bij de Bollettieri Tennis Academy in Bühl (Duitsland), waar ik ook uitkwam voor de Duitse competitie. Na meegedraaid te hebben in het internationale circuit, werd mij aangeboden om voor UNCG te komen spelen in North Carolina. In deze periode heb ik na een aantal heftige blessures besloten een punt te zetten achter mijn “tenniscarrière”. Deze mooie basis is heel belangrijk voor wie ik nu ben en voor wat ik doe.

Na een break in de tenniswereld, ben ik na een aantal jaar in de horeca toch weer teruggerold in de tenniswereld. Hier voelde ik me gelijk weer als een vis in het water. Tijdens het behalen van mijn tennisopleidingen KSS 3 en 4 ben ik mijn eigen tennisschool gestart. Hierbij blijft de drang naar doorontwikkelen erg groot en volg ik geregeld bijscholingscursussen van de KNLTB. Door mijn tenniservaring en achtergrond heb ik een sterke overtuiging waarvoor mijn tennisschool staat.

Ik wil iedereen helpen om datgene uit zichzelf te halen wat hij of zij wilt en mogelijk is. Ik ben er zwaar van overtuigd dat dit de sleutel is tot ieders persoonlijke succes (jong of oud, op welk niveau dan ook). Hierbij zijn Flexibiliteit en interesse in spelers en omstanders 1 van de succeskenmerken van de tennisschool.

Inmiddels ben ik een geruime tijd bezig met een nieuwe uitdaging binnen de tennisschool: “Padel”. Mijn doel is om Padelbanen te realiseren op Goeree-Overflakkee en toegankelijk te maken voor iedereen. Zowel validen als mensen met een beperking (rolstoelspelers). Jong en oud, op welk niveau dan ook, iedereen is welkom bij Tennisschool Ciska Kramer op het mooiste eiland van Nederland (en net daarbuiten). 

Ciska